Gott Nytt Ar!

Nu ar vi framme efter en resa pa 42h, fortutom att taget var 25min sent, 1km lang ko till incheck & att gaten var stangd da vi skulle ombord sa gick det bra! Efter 12h i Bangkok med acklig mat som vi mar illa av att tanka tillbaka pa. Grona nudlar med anis, ja ingen hitt folkens, aven om det sag spannande ut! Men det vidrigaste av allt, eller om vi bara har en extra livserfarenhet, vi har provat chrysanthemumdrink pa thai-vis.. Det rekomenderar vi inte till nagon! Pa vag till Bangkok sa sov vi inte mycket, tack vare overforfriskade man som tyckte det var superskoj att dela med sig av sina liv....

Vi har lart oss en sak iaf!! Ska du bara mellanlanda i Bangkok sa hamta inte ut ditt bagage, det kostade oss 700 extra* Tusan vad jag (emma) var sur medans Hanna fortsatt var trevlig. Vi hade ju bara tyckt att det var jobbigt att slapa runt pa den tunga vaskan en hel dag sa att ocksa betala for det......

Tur vi hade resestrumporna for annars hade vi haft ganska tjocka & svalda ben, nu ar det "bara" Hannas fot..

Vad mer kan vi beratta...... flygplansmat (middag + frukost) 2 dagar i rad var nog inte sa bra, kanske ar en av faktorerna till varat nuvarande tillstand! Tacka vet vi burger king pa flygplatsen & subway i auckland....

Min mobil fungerar inte har men ni kan skicka till hanna om ni verkligen vill ha fram nagot.. Skriv kommentar & mailadress sa far du numret, hihihi... *hemlighetsstamplat* Annars ar det mail eller nodsamtal!


Ha ett fint nyar!
Emma & Hanna


*700 baht=  svenska 150



 PUBLICERAT:  2009-12-31 @ 08:14:05  KATEGORI: Resor och drömmar | 0 Kommentarer

Hej då!

Bara ett hejdå. Idag är det den stora dagen. Ska ta mig en dusch nu & få lite i magen så är vi påväg sen :) Vi lyfter 13.20 idag & 36h senare landar vi i Auckland. Har en otrolig resa framför oss & det ska bli så underbart.. Många drömmar som blir till verklighet nu & tillsammans med Hanna blir oslagbart.

Haft det himla mysigt hemma med familjen vill jag lova :)

Blir någon uppdatering här men inte kommer det bli mycket, ska bli skönt med en datorpause också. Men se fram emot något ord & kika in regelbundet..

Kram på er alla från Hanna & mig!



 PUBLICERAT:  2009-12-29 @ 07:20:39  KATEGORI: Resor och drömmar | 2 Kommentarer

Uppdatering

En liten uppdatering om mitt liv just nu... Är som de flesta vet hemma i Hudik nu & fy så underbart det är. De senaste dagarna har bestått av julfirande, allmänt mys med familjen & islandshästridning.. Får se om jag får idén till att lägga ut lite bilder sen turen sen.. Det var jag, mamma, moster, kusin, Stefan, Louise, lillebror & Susanne som red.

Igår kväll var jag till Gävle & dansade, en otroligt härlig kväll måste jag säga! Dansade bara med 2 jag känner sen förut sen var resten nya människor & jag dansade hela kvällen, satt lite mot slutet för att jag fick blåsor under fötterna & var trött men det är ju så kul att se på de som dansar förbi också! Nu har jag Ö-viksmaran att se fram emot då jag kommer hem från Nya Zeeland :)'

Idag ska jag äta hos Stevens familj & han ska sova hos mig inatt. Morgondagen kommer väl bestå av packning & lite nyttigheter & bara ta dte lugnt, ska försöka vara vaken länge nu, börja vända dygnet lite eftersom det skiljer 12h mellan Sverige & NZ...

Nu ska jag duscha, fick förresten en klippning igår av Susanne, skönt att bli snygg i håret igen :)

Kram på er

 PUBLICERAT:  2009-12-27 @ 13:22:45  KATEGORI: Hudiksvall | 0 Kommentarer

Jippiii!!

Jag & den här killen ska bli bästaste kompisar i februari då jag kommer hem från nya zeeland, ska bli otroligt kul! Har provat honom ikväll. För de första är tjejen, Julie som äger honom kanon, verkligen en toppentjej & vi kände nog båda att kemin stämde på en gång. Sen är Rudi hur cool som hellst. Lugn & uppfostrad, snäll att rida + att han kan en del, trevlig häst med  personlighet :) Det här kommer bli så bra! Ska ha honom 2-3dagar i veckan till att börja med så ser vi sen. Vi red en tur ute i skogen, Julie lånade en av hästarna i stallet, det är för övrigt bara 3st där :) Han är en gammal travare= otålig men det gick bra, mest skritt & prat för att känna på. Så underbart att vara uppe på hästryggen igen!



Imorgon är det sista dagen på mester grön, skönt!
Hudiksvall, snart kommer jag! :)

 PUBLICERAT:  2009-12-21 @ 23:16:34  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Avsked...

Ikväll har jag lämnat min skrot till Cecilie som ska ta hand om henne under julen tills Steven är tillbaka i Norge.. Var tungt att lämna min bebis & veta att det dröjer 1½månad innan jag ser henne... Men det kändes otroligt bra, hon hoppade rätt ut, upp i soffan, under möbler, in i hall, kök & vardagsrum.. Som vanligt ska hon vara med överallt :) Hon är ett sådant charmtroll.. Nu är jag inte orolig direkt, hon har hamnat hos världens bästa kaninvakt, helt klart. Nu oroar jag mig över att hon ska förstöra något bara..... Men håller tummarna på att det går som en dans!



 PUBLICERAT:  2009-12-21 @ 00:42:43  KATEGORI: Skruttan | 1 Kommentarer

Dehär med att vara på gymmet

Jag är nyss hemkommen från gymmet, har vart där tillsammans med Emeli. Måste nog säga att vi pratat mer än vad vi har tränat... =) Men det var otroligt trevligt! Ett av samtalen var just dehär med träning & sen fika. Vi anser att man kan stå emot ganska bra när man själv ska köpa något. Kanske av snålhet eller helt enkelt av att man inte vill ha. Men när någon annan bjuder, även om man inte är speciellt sugen, nej då kan man äta... Kanske för att ett grupptryck finns där eller för att man inte vet vad man ska svara om personen frågar varför man inte vill ha.. Men det vi mest diskuterade var hur konstigt det kan vara för när någon annan bjuder så känns det inte som att man lägger på sig av det, då har man ju inte orsakat det själv på något vis, annat om man köper det själv...... =) Sen den andra saken, det med att vara på gymmet. Ibland känns det som att om man bara har vart där så hjälper.. Men det gör nog inte det. Våran träning ( vi var där 1½h) gav nog inte så supermycket av just träning men ja, bättre än att ta en fika iaf.. För den hade vi både måste betala själv & vi hade inte känt oss lika duktiga.. =)

Nu blir det en dusch & vidare till jobbet!

 PUBLICERAT:  2009-12-17 @ 15:38:45  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer

Äntligen

Har saknat hästarna så mycket, speciellt det senaste ½året.. Under sommaren och hösten nu har jag letat en häst att vara medryttare på & i förrgår hittade jag en som lät perfekt! Fick svar på mitt mail igår & sen bestämde vi att jag ska prova honom på torsdag, imorgon alltså. Så just nu är jag så nervös & försöker tänka igenom allt som har med hästar att göra, men det känns som att allt sitter kvar, men det är ju de med ballansen då.... :)

Han heter Rudi, 8 år & Ungerskt halvblod, skimmel & ser jättehärlig ut på bilderna. Han har tävlat i hoppning förut men har haft en skada som har läkt bra så till sommaren ska han börja ridas igång på hoppningsfronten igen. Hon vill ha en person som vill rida långa turer med honom & en del dressyr, passar mig bra! Så fortsättning följer..

Här är han, vacker eller hur?!


 PUBLICERAT:  2009-12-16 @ 11:59:33  KATEGORI: Norge | 3 Kommentarer

Se det snöar!

Hört att det kommit en hel del snö hemma inatt, vad härligt! Ser fram emot att komma hem till ett julpuntat & varmt hus & kunna se ut på det vita.. Vi har faktiskt fått lite snö här också, men det är ganska lite..

Nu har jag ordnat en bur till Skrot, den är liten så har lite ont i magen men det är ju bara ca 1 vecka får jag tänka hela tiden. Förhoppningsvis får hon vara ute en del också =) Vi ska till Cecilie ikväll & hälsa på. Men först ska jag jobba (ynka, fjuttiga 3h) även ett besök till osteopaten ska hinnas med. Hur ska jag klara mig utan hans hjälp i över 1månad?! Höften har kommit tillbaka nu igen, men den var bra ganska många dagar nu, bra det iaf! Lite besviken på schemat för mester grön, imorgon är det 4½h timme liksom, vad är vittsen? Men ja, jag får ta det som att jag har chansen att tänka på allt inför NZ, packa i lugn & ro + vila upp mig... Men det kliar i fingrarna!

Ha en fin dag









Lite bilder på Marie & mig, bara 1½mån kvar tills vi ses, det ska bli så härligt! Sista bilden är sen balen, Marie, Jag & Martina.. Vi var så fina!

 PUBLICERAT:  2009-12-15 @ 11:41:57  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Lucia

Denhär dagen har egentligen inte vart så speciellt lucia.

Men jag fick gofrukost av Steven på sängen imorse, så otroligt underbart! Sötnos! Efter det blev det en tur till gymmet och vid 14-tiden var det mester grön som väntade mig. Jobbade med Per-Eivind & Torhild, en otroligt bra dag på jobbet, skönt med bara 4h men med dubbelt betalt ;)

Ikväll har jag planerat en av klapparna till Steven, måste ligga i imorgon kan jag lova! Har även bakat pepparkakor, lyssnat på massa julmusik på Julradio (klicka på texten så kommer du dit)

Har också vart med på en liten julklappstävling på Jenny respektive Jessicas blogg. Skrivit julklappsrim, vi får väl se hur det går.. Jag är nämligen ingen höjdare på såna saker men det var kul =)

Nu ska jag sova, är ledig imorgon så ska sova ut & sen ska det ske saker, hoppas hinna med en tur på gymmet också! Har provat ett par shorts jag köpte på Malta, mycket bra resultat har denhär hösten gett mig.

Just det ja! Måste berätta om gårdagen. Steven, jag, Richard & Frida var till Strömstad & handlade mat, julklappar & en del andra saker. Förutom mat så köpte jag klappar till Steven och en del saker till Nya Zeeland. Bland annat en resehandduk, en bra allväderjacka & regnskydd till ryggsäcken! Även en liten outfit till julafton.

Just det ja, en sak till!!! Jag, Tobias, Tojje & en till fyr har fått till en stuga till Öland 2010 =D (Störst tack till Tojje som fixade steken!) Förhoppningsvis får jag ta med mig Louise också, hoppas så jag inte blir ensam tjej ;) Vecka 27 har jag för mig att det är, en veckas dans bland människor som har samma intresse & all den värmen, mmm vad jag längtar!

NU ska jag sova, faktiskt!


 PUBLICERAT:  2009-12-14 @ 00:50:07  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer

Sjukskrivit mig

Idag har jag kommit fram till en bra sak. Men först måste jag berätta lite bakgrund.

Under många år har jag varit en person som tänkt mycket på andra, hur jag ska göra för att andra ska må bra, har alltså tänkt otroligt lite på mig själv.. Har ställt upp otroligt mycket för Mathias på buketten & många andra under gymnasiet. Jobbat dubbelt har jag nu gjort ett år & sista månaderna på Unitor på dagen & en del eftermiddagar har jag vart på mester grön på kvällen + lördagar. Jag är en sån person som vill så mycket & kan samtidigt inte säga nej, glömmer att känna efter vad jag själv behöver. Sen har pengarna till Nya Zeeland lockat enormt. Så, nästa vecka skulle jag först jobba 7-15.30 på Unitor & efter det tisdag, onsdag & torsdag ta mig dirket in i julstök & stress på mester grön. Från 16-tiden till stängning. + hela fredag, helgjobb & 2 fulla dagar till innan jag åker hem. Skulle alltså inte ha en ledig dag så långt ögat kunde nå.

Har börjat gå till en osteopat nu då jag har problem med rygg, nacke & axlar. Han jobbar med alla mina spänningar som många finns i magen & har jobbat sig upp över hela ryggen till nacke & axlar. Jag är alltså helt stel i hela kroppen & min mage + tarmsystem är i kaouse. Dehär är spänningar som kommer från stress & de har blivit större & mer hela tiden under många år.. Men det är stor skillnad från första gången tills nu. Nu ska vi bara räta ut det sista & få det att bli långvarigt, vilket också betyder att jag måste lägga om min egen vardag en hel del. Att sluta stressa är den stora prioriteten. Men hur lätt är det?? Fruktansvärt svårt. Har börjat tänka på det var gång jag stressar eller känner mig stressad, det har tragiskt nog lett till att jag tänker på det hela tiden. Jag drömmer till & med om det. Det säger en del tycker jag.

Men jag har bestämt mig, jag ska bli den personen jag vill vara, lugn & harmonisk till 100%
Den försändringen började idag efter jag vart hos Philip som min osteopat heter. Jag insåg att jag inte kommer klara av nästa vecka om jag ska ha 2 jobb. Eller jag kanske klarar det men bli antagligen sjuk eller får värre symtom som går ut över Nya Zeeland & den resan jag planerat & längtat så efter.. Så kort & gott, jag ringde till Manpower & sjukskrev mig själv. Jag ska bara ha ett jobb nästa vecka & det är på Mester grön. Det känns mer än underbart. Känner mig lätt & ser fram emot att gå till jobbet! :) Dethär gott folk är ett enormt steg för mig, otroligt stort faktiskt & jag trodde aldrig att jag skulle göra det....

Finns fortfarande några småsaker som stressar mig, som att jag måste flytta mina kläder från syd till nord & ta hem en del men tänkte ta en busstur dit & ordna det.. Sen så ska Cecilie ta hand om Skruttan så ska ordna en mindre bur till henne + att jag & Skrot ska hälsa på där en kväll i veckan. Sen ordna någon som kan vattna blommorna 2-3grr under julen.

Men för att runda av dehär inlägget så skriver jag att jag är så otroligt stolt över mig själv som tänkt på kroppen & mitt välbefinnande, för första gången på.........

Ha en fin kväll!

 PUBLICERAT:  2009-12-11 @ 17:12:23  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer

Torsdag

Först ska jag skriva en sak till mamma. Varför Sarahs pojkvän ser så bekant ut är det för att det är Stefan, bodde ju med honom på Storgaten :) De flyttar även ihop nu i dagarna!

Nu har jag haft en planeringsdag inför Nya Zeeland, börjat skriva packlistan & inköpslista. Här ser ni Milford Sound. Här finns också ett vattenfall som ses som ett av jordens underverk... I det underbara landet kommer jag vara om exakt 3veckor idag. Otroligt. Försöker läsa så mycket jag kan om saker som kan vara nödvändiga men nu vill jag mest iväg, tror saker kommer räta ut sig när vi väl är där & träffar alla människor i själva landet. Nya Zeeland ska nämligen ha en otroligt hjälpsam & trevlig befolkning & med tanke på så många andra backpackers så kommer vi säkert lära känna en hel del människor!




White Water Rafting står också på listan lika som Rainbow Springs Nature Park, bilden nedanför



 PUBLICERAT:  2009-12-10 @ 22:29:19  KATEGORI: Resor och drömmar | 0 Kommentarer

Första dagen på Syd

Första dagen på Syd & jag längtar redan tillbaka till Nord... Vi är på en maskin som heter Linus & man gör samma sak hela tiden, packar/vaktar på flaskor & fyllare/staplar pallen.. Skiften för var pall & hela veckan kommer vara likadan, samma produkt också. Känner att det kommer bli en otroligt lång vecka. Tur att jag har Rebecca i alla fall.

Over and out for today!



 PUBLICERAT:  2009-12-07 @ 21:38:13  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Bilder sen julbordet

Vid bordet, Rebecca, Joanna & Cecilie


Min date & jag


Sarah & hennes Stefan


Svein, ja ni ser vad jag jobbar med för typer....... :)


Det finns bara en bild på mig där man ser från topp till tå & här är det.. Tycker själv att jag var riktigt het den här kvällen, dom där skorna kommer användas fler gånger!




Jag & Jan-Erik på dansgolvet, lycklig över att det blev en del dans, bugg & foxliknande typer :)



 PUBLICERAT:  2009-12-07 @ 20:26:51  KATEGORI: Foton | 5 Kommentarer

Julbord med Unitor

Igår var jag på julbord med Unitor och hade det superkul. En härlig kväll med jobbarkompisar, respektive och vänner. Fick dansa också, bugg med Sarah, fox med diverse och sen någon slags släng-bugg-ibland fox-akrobatik med en av dom jag jobbar med. Men det spelade ingen roll då vi sjöng fångad av en stormvind för full hals & just att det var lite bugg i de hela. =) Fick mig att längta hel del till dansgolvet som jag hoppas beträda över julen, om inte så blir det iaf Ö-viksmaran efter Nya Zeeland.

Hade inga batterier på min kamera igår så jag var lite småsur men det kommer väl en del från Rebecca snart! Men jag kände mig iaf snygg igår, kan bero på den svarta tajta klänningen, dom höga skorna, att jag tappat lite, att jag böjrat trivas med mig själv eller en snurrig blandning av allt.

Klänningen, bild tagen 03.00 inatt....


Skorna, är dom inte snygg? Och jag kan gå i dom- stolt!


Idag har jag domhär skorna & min I love NY t-shirt & en filt.. Inte fel det heller




 PUBLICERAT:  2009-12-06 @ 15:21:03  KATEGORI: Norge | 3 Kommentarer

Tiden är kort

Det är MINDRE än en månad kvar tills jag & Hanna är på Nya Zeeland, det är helt ofattbart......



Lycka, Hopp, Oklart, Glädje, Förväntan, Skratt & Längtan....

 PUBLICERAT:  2009-12-03 @ 17:33:46  KATEGORI: Resor och drömmar | 1 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0