Självransakan

Den senaste tiden har jag försökt ransaka mig själv som person, men det är absolut inte lätt att analysera sig själv, det är mycket lättare med andra. Men något jag tänkte berätta om som jag har kommit fram till är att jag har svårt att ta upp problem, vill hellst bara sopa dom under mattan, det är så mycket enklare och mindre smärtsamt! Men då jag tänkt efter och andra drar upp de eventuellt problemen/tjaffsen så känns det så mycket bättre efter det tagits upp. Om man nu fått fram allt man vill säga. Men som det ofta blir för mig då saker dras upp så får jag inte fram allt jag vill ha sagt. Jag blir istället så känslig att jag börjar gråta. Så är det verkligen alltid, jag gråter då jag berättar något om mig själv, eller något som sker runt mig som är jobbigt.

Förr, i Sundsvall uttryckte jag mig så fort det var något men nu sen jag flyttade till Norge håller jag så mycket mer inom mig. Även om tjejerna i lägenheten säger att jag kan berätta för dom så är det inte samma sak. Jag saknar en nära tjejkompis som otroligt mycket, jag saknar Hanna och Marie så att det gör ont. Ibland funderar jag över om jag gör rätt i att bo här, jag längtar ju hem så mycket efter min familj, speciellt mamma, Louise, mina tjejer och möljen, Hudiksvalls sol och hemkänsla. Vet inte om all denhär hemlängtan har kommit i samband med att jag inte trivdes lika bra i lägenheten längre eller om jag verkligen längtar hem "på riktigt". Jag trivs så underbart bra med Steven, ingen får någonsin tvivla på det. Men frågan är, som jag ofta kan ställa till mig själv, kommer jag trivas med han i Norge eller behövs det en flyttning närmare hem för det?? Familjen och nära vänner betyder ju allt.

Men är det någon idé att lämna Norge för Sverige då jag inte kommer kunna få ett jobb? Hur ska jag då kunna träffa mina vänner, även om jag är hemma? Men ska det samtidigt kännas som att jag ofta är här just nu för att jag har Steven och för att det finns jobb här. En del dagar hittar jag inte några andra anledningar, helt ärligt.

Jag har en del i mitt huvud.

Ha det


 PUBLICERAT:  2009-04-28 @ 21:19:59  KATEGORI: Tankar | 2 Kommentarer

Lite småord

Igår var Steven och jag och såg på lägenhet och den var helt PERFEKT! Två sovrum (då kan Steven ha sin musik i ett), vardagsrumsmöblerna ingick (typ bara de vi inte får tag på) balkong, diskmaskin, nära stan, lugnt område och superfin i övrigt! Den är så fin, problemet är att det är några andra par som också var på visningen men vi kan inte annat göra än att hålla tummarna. Hoppas, hoppas..

Idag har jag vart på mester grön, en superlugn och lite halvtrist dag. Ikväll ska jag nog ut med lägenheten. VI får se hur kvällen ter sig.. Lite mer onödigt vetande är att jag tränat och ätit bra den här veckan, duktiga mig!

Ha en fin lördag kväll!

 PUBLICERAT:  2009-04-25 @ 18:55:23  KATEGORI: Norge | 0 Kommentarer

Mäle garteneri

Igår ringde Tryggve till mig och berättade att jag har fått jobbet på grosisten/handelsträdgården 2mån i sommar. Idag fick jag också reda på att jag har en del timmar på mester grön 2sista v. i Juli och 3första v. i Augusti. MIn sommar kommer alltså bli....

  • 1Maj-30Juni- Mäle garteneri
  • 2Juli-16Juli- Malta med Steven
  • Ca.18Juli-Slutet av Augusti Mester grön
Sen kommer hösten och då börjar Hanna och jag planera våran resa som antagligen går till Nya Zeeland!

Det här känns bra! Imorgon är det jobb på mester grön och klippning som gäller. Fredag, ja då ser vi fram emot att se på lägenhet! Här kan ni se den; http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=17051631&sid=xz4dbckVY2R810506

God natt!

 PUBLICERAT:  2009-04-22 @ 22:59:37  KATEGORI: Norge | 0 Kommentarer

Kubbspel

Fredag kväll. Kubb i solen, tack, säger välkommen till sommaren! Jag var faktiskt rätt bra i år, hoppas det håller i sig!

Här kommer några bilder :)









 PUBLICERAT:  2009-04-20 @ 22:46:22  KATEGORI: Norge | 3 Kommentarer

Utebio på torget

I lördags bjöds det upp till kvälls och utebio på torget. Steven, jag, Alex och Viktor tog med oss filtar, popcorn och jordgubbar i min picknick-korg! Det var Mamma Mia, en helt underbar film, jag blir så lycklig av att se den!





Supermysig kväll, dock ganska kallt mot slutet och en del av oss klagade på det hårda underlaget ;)



 PUBLICERAT:  2009-04-20 @ 22:24:42  KATEGORI: Norge | 0 Kommentarer

Påsken i Glada Hudik!



Jag som har så dålig koll på vad alla påskdagar heter tänkte berätta lite kort om vad min påsk innehöll! Förutom lite fjädrar, påskharar och små kycklingar så har jag träffat min familj, Stevens familj, mer av min familj och en del dansfolk och sist, men inte minst- Hanna och Martina, tjejerna från Sundsvallstiden :)

Vi kom hem på onsdag natt efter en lång resa med bil (jag körde halva vägen då Steven började se fyrkanter och ringar!) Torsdagen tillbringade jag hemma och en del på stan och uträttade en del viktiga saker med mamma i släptåg, ett par jeans inhandlades och lunch med mamma och Steven. Kvällen, ja då blev de partajj.. Trevlig förfest hemma hos Viktor tillsammans med en del Norge-människor. Trevligast av allt var att prata med Marie, kändes som den gamla goda tiden- mysigt! Kvällen på bockarna blev dock inte långvarig och Steven och jag tog en taxi hem!

Fredagen vaknade jag upp hemma hos Steven och efter frukost drog han till Sundsvall och jag, tillsammans med mamma, Stefan, Ville och Susanne, till Norrbo för lite mysiga stopp, god lunch och gott umgänge.



Så var det Lördag och pappa, Ville, Ingemor och jag drog upp till Sundsvall, Storebror blev 25år! Kvällen bjöd upp till dans på folkan till blender och vilken kväll. Det började med lite förfest hos Anna Mira där det bjöds på smörgårdstårta och gott sällskap! Sen drogs det ner i bilar till folkan och jag kan sammanfatta det med att jag dansade natten lång!




Sen var det Söndag, veckans sista dag, dagen som man ska vila på och så sant. Det blev en slapp dag med en cykeltur till Stefan där jag satt i en solstol och sen blev det mat och kvällen så tror jag att jag somnade tidigt. En lugn dag med familjen kan man säga. Här kommer lite bilder sen cykelturen!



Söderhamnsvisit blev det under måndagen, hälsade på Hanna och Martina. Fick se både Hannas och Martinas lägenheter så nu är jag verkligen inspirerad till att skaffa min egen lägenhet! Det var kort sagt en helt underbar dag med massa babbel, skratt och planer :)



Tisdag blev det middag hos pappa och besök hos min lilla Skruttan och Linnea :)





Helt plötsligt blir det ONSDAG, redan, imorgon åker jag tillbaka till Norge.. Kände lite panik denhär dagen för jag vela ju verkligen inte åka tillbaka! Det som är anledningen är att jag inte längre trivs att bo med så många, jag längtar efter ett eget ställe där jag får ha min ordning tillsammans med Steven. Jag längtar så det gör ont i mig! Vi ser efter en lägenhet just nu och det är i full planering och spaning. Spännande! Hoppas bara att jag kan hitta någon som kan ersätta min plats i lägenheten!

Jag är imponerad om du tagit dig igenom min vecka i Hudiksvall och hoppas att du lämnar en kommentar :)

Några bilder sen resan och packningen, lägg märke till konserver i skorna, snön i Hudik och gräs någonstanns i södra Sverige. Resan var iaf dryg, jag satt med stjärgänget från Sthlm till Oslo, en neger som luktade svett, en dam som hela tiden vela prata med mig och en konstig kvinna som hela tiden kom åt mina fötter och då menar jag inte diskret och med betoning på HELA tiden!!



Hoppas ni hade en minst lika bra påsk som mig!

Kram

 PUBLICERAT:  2009-04-17 @ 17:46:53  KATEGORI: Hudiksvall | 2 Kommentarer

Glad påsk!

Tänkte berätta att jag lever och att jag tagit lite kort nu hittills i påsk som kommer ut här när jag har eget internet igen!

Ikväll blir det dans med Lollo och annars idag ahr jag hälsat på storebror som fyller 25 och ätit TACOS hos familjen Persson. :)

Kram


 PUBLICERAT:  2009-04-11 @ 16:39:47  KATEGORI: Hudiksvall | 1 Kommentarer

Härliga onsdag!

Denna onsdag har bjudit mig på ungefär ½mils promenad... Det började med att busschaffören släpper av mig på fel ställe då jag är på väg till arbetsintervjun vilket leder till att vägbeskrivningen inte stämmer alls och jag vandrar fram och tillbaka och försöker få rätsida på allt. Efter att ha frågat några människor hittar jag till den vägen som jag ska gå 1-2km på. Blött och jävligt var det i regnet, varm blev jag och irriterad,inte taggad för intervju alls!

När jag väl kommit fram stuttsar jag in i ett växthus och en lugn och varm känsla dras över mig och jag släpper allt jobbigt gående bakom mig. En trevlig, halv-gammal gubbe skakar hand, det är han som är Trygve. Sen sitter jag där med Trygve och en annan,kommer såklart inte ihåg namnet :) efter en stund kommer en till dam och sätter sig ner. Dom är nu 3st som frågar mig frågor och berättar om vartannat. Fick en otrolig varm lättsam och trevlig känsla där. Det kommer vara stenhårt jobb i 2månader men med otrolig trevlig personal. Har inte fått jobbet än men jag var tydligen exakt den personen som dom vela ha dig (ganska lovande) men dom hade några andra på intervju också men skulle höra av sig så fort som möjligt!

Det är 1 Maj till ca 29 juni som kommer gälla för mig isåfall och heltid. Även söndagar, tidiga mornar och sena kvällar.

På vägen tillbaka till bussen fick jag skjuts av en dam som jobbar där, hon skulle ändå in och handla! Skönt att slippa gå och allt :) Hoppas, hoppas att jag får jobbet!!!! Hemma i lägenheten igen fick jag mina skattepapper från Sverige, lite mer än 7000 tillbaka och från norge har jag lite mer än 6000 så det känns kanon!

Ha en fortsatt fin dag, nästa gång bloggar jag nog från Sverige !

 PUBLICERAT:  2009-04-08 @ 12:55:01  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer

Packa, städa, tvätta, jobba, stöka...

Nu är väskan så gott som färdigpackad, insåg när jag såg på sängen där jag lagt kläderna att det som ska med hem är så gott som bara nya kläder, de som blivit inhandlade sen jul och framåt! :) Vi tog även en röj här över igår och städade upp i lägenheten så nu när man vaknade och går ut från rummet så blir man inte ännu mer trött- skönt!! Annars har det vart jobb på mester grönn mån och tis, de har vart mysigt att jobba, vart en del beställningar på buketter, dek och planteringar så mycket skoj att få tänka lite och skapa utifrån nya idéer. Torhild är så bra på så vis, att vi får lov till att skapa och prova på och att hon uppskattar det så mycket!

Jag var även frontansvarig igår vilket  betyder att jag har ansvaret att det fylls ut blommor och ser frodigt ut på "kakan" (där vi har alla snittblommor) även vagnar med påskliljor och orkidéer, byte på vatten till tulpanerna och så vidare. Även fast det var bra påsktryck så lyckades jag bra, är mycket nöjd med min insatts. Låter inte så svårt, men de är en del man ska tänka på och komma ihåg, men hade inte klarat de lika bra utan Turid..

Om 1h sitter jag på bussen, på väg en liten bit utanför stan för arbetsintervju. Det är på en liten handelsträdgård. Hoppas på att jag får det, det är från då jag kommer tillbaka tills juli, typ bara 2mån men det är ett heltidsjobb i två månader och jag får jobba med blommor och har chansen att lära mig mer om sommarblommor!

Nu ska jag in i duschen innan det är dax att gå, jag skriver senare idag hur det gick!

Ha en fin dag!

 PUBLICERAT:  2009-04-08 @ 08:47:49  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Murgröna

I söndags var Steven och jag ute och gick en sväng i solen, på vägen hem går vi förbi ett träd (okej, v gick förbi säkert 50) men just runt dehär trädet slingrade sig massa murgröna eller eföy som det heter på norska. Den var så snygg, limegrön och brun, otroligt läcker! Vet att det är några florister som svänger in och läser hos mig ibland så lägger ut en bild så kanske ni kan berätta något om den eller bara beundra den som jag gjorde..



Ha en fin dag!

 PUBLICERAT:  2009-04-07 @ 11:51:45  KATEGORI: Blommor | 1 Kommentarer

It's all about love

It.s all about love, som det står på min tröja!

Tänkte skriva några rader om min helg. I fredags åkte Steven hem vid 6-tiden eftersom han inte kunde hålla ögonen öppna så Alex, jag och Mattan drog en rulle och sen blev jag uppe sent för att ordna med ett fotoalbum på extrafilm.se Det är mina student och balbilder som blir samlade där, snart 1år efteråt. Väljer nu på 2 olika. Annars har jag beställt nya ansiktsprodukter, vilket var otroligt behövligt då min hud har blivit hemsk igen!

Lördagen bjöd på frukost i sängen och jobb på mester grön från 13-18.30. Fick en dålig nyhet. Om jag inte vill jobba som semestervikarie där (ca 23h/v) eller kan binda upp mig på tex. varje fredag och lördag i sommar så ser det mörkt ut med blomsterjobb för mig. Men det är nästan omöjligt att överleva på dom timmarna och sen måsta skatta 36% på de... Önskar så att jag kunde få jobba som florist på heltid! Hon vill gärna ha mig där men ekonomiskt kommer det inte gå runt.

Lördag kväll spenderade jag hemma hos Steven och där är jag kvar än. Men vi är på väg in till stan för att laga lite mat och baka en fruktpaj! Blev också en promenad i solen idag :)

Kram


 PUBLICERAT:  2009-04-05 @ 16:10:37  KATEGORI: Vardagen | 4 Kommentarer

Shopping

Har tänkt köpa ett par jogging/promenadskor nu ett tag men gruvat mig för att de kan vara dyrt. Men häromdagen när jag gick förbi en skoaffär så hade dom ta 3 betala för 2 på ALLA sina skor. Igår var jag där igen och då blev det shopping. Ett par träningsskor, ett par vita tygskor och ett par kork/blommiga flippflopp. Alla 3 för sammanlagt 898kr, rätt nöjd! Träningsskorna invigde jag idag då jag tog mig en jogging/gångrunda på lite gator här runt staden. De gick rätt bra ändå. På vägen hem gick jag in på farmand (köpcentret) och solade + handlade lite frukt och smör.

När jag kom hem blev det en snabbdusch och lite bovetegröt och sen vidare med Steven till skattekontoret. Så nu är det bara och invänta skattepengarna! Hoppas även att papprena från Sverige har kommit nu. Får inte heller glömma att berätta att Steven och jag nyss bakat paj, en med kyckling, majs, rödlök, paparika osv, mkt gott blev det. Det är även den som kommer få fylla min matlåda imrogon, får några timmar på mester grön :)

Sarah och Stefan har nu åkt hem till Sverige, hade ju vart underbart att åka idag. När vi åker hem (på onsdag) ska Alex också följa med så de ska bli kanonskoj att hon får se lilla Hudik.

Här kommer en bild på skorna



Ta hand om dig idag!

 PUBLICERAT:  2009-04-03 @ 16:35:50  KATEGORI: Norge | 1 Kommentarer

Första April

Idag är det om många av er säkert har fått känna på, eller fått någon annan att känna på, 1;a April, den dagen på året då man FÅR luras utan att någon egentligen ska bli särskillt sur. Det passade Steven på att utnyttja, såklart!

Lite bakgrundsfakta; Det har kommit fram att man inte får ha sin svensk-registrerade bil här i Norge mer är 85 dagar i rad, om man blir stoppad kan man få sjuka böter för det, någon har råkat ut för betalning på 70.000. Mycker mer skoj man kan göra för dom! De har gjort att Steven bestämt sig för att lämna bilen hemma över påsk och tur som har har så kunde han köpa en gammal mazda av sin hyresvärd till en billig peng!

Till saken; Steven ringer mig när jag står och lagar ugnsgratinerad falukorv och kokar potatis. Låter panikslagen och säger att han blivit stoppad av polisen och att bilen är beslagtagen. Jag tror på en gång att han driver med mig men då han fortsätter och låter panikslagen och säger åt mig att komma till polisstationen så börjar jag tänka lite allvar. Men samtidigt finns April och "vad ska jag göra där åt saken när jag kommer till statonen, varför vill han ha dit mig liksom" upp i bakhuvet. Men tänk OM han blivit stoppad?! Så snäll flickvänn som jag är så ständer jag av potatisen och ugnen, klär på mig och knallar iväg till stationen! Att tillägga är att Stefan hade sjukt svårt att hålla sig då jag frågade om det var sant, såg att de ryckte i mungiporna :) Han viste såklart om det hela!!!

När jag kommer fram till stationen står han där med en claes ohlsson kasse i handen och förklarar sorgset att han blev eskorterad till stationen och att bilen står beslagtagen i polisens garage. Han hade också pratat med polisen som sagt att han kommer få höga  böter och att jag (som också kört bilen, även genom bomstationer) också kommer få en del böter. Det är DÅ jag känner på riktigt, shit, jag också, då börjar paniken komma! Framtidstankar och olika lösningar snurrar i 300km/h i huvet..

Sen kan han inte hålla sig längre och de klassiska April April kommer fram! Jag var inte så lätt att lura ändå, tvivlade länge på hans ord... Fick även blommor- gula tulpaner!! :) Det var dom han hade i påsen!

Vi firar 5månader tillsammans idag också så kvällen bjuder på lite mys och fnns i sjön!

Kram


 PUBLICERAT:  2009-04-01 @ 19:09:38  KATEGORI: Vardagen | 3 Kommentarer

Tankar om soligt väder och solarium

Idag är det strålande sol i Tönsberg, helt underbart! Jag har gått ute i min skinnjacka med bara en kortärmad tunika under. Så nu känner jag att våren är på väg. Förhoppningsvis är det lika bra, eller kanske  bättre när jag är hemma i hudik.

Ja, ni kan tycka att det är världens undergång om ni vill men innan jag berättar dehär för er så måste jag tillägga att vi inte har något direkt ställe att sola på här! Jag tog en tur i solariumet och till min förvåning så var Alla upptagna och jag var 2;a person på kö. då vill jag också tillägga att det finns många "båser". Så efter en chock började jag fundera och kom på att Tönsberg behöver ett ställe där man kan sola, även inne i stan. För uppenbarligen är det inte bara jag som har problemet!

Kram


 PUBLICERAT:  2009-04-01 @ 18:46:27  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0