Tankar om kunder

Hade en kund idag som kom 4minuter innan stängning och ville beställa blommor till en annan stad. Smart va?

Jag sa som det var, att Farmand (köpcentret) ständer om några minuter och att jag är ensam i butiken, han får helt enkelt komma tillbaka en annan dag. Berättar också att han kan beställa på internet. Han bli skitsurig och går ifrån mester grön. Alla kunder kan inte alltid vara nöjda när dom går från butiken, så är det bara. Även om det är ett av mester gröns motton!

Hade även en söt dam på jobbet idag, virrig som få och med världens beslutsångest, frågvis desutom. Men eftersom det inte var kunder och ingenting att göra så lät jag henne hållas, svarade på frågor, berättade och så vidare. Det slutade med att hon förutom påskliljan köpte mer blommor och någon kruka, det blev sammanlagt 298kr, istället för 25, kände mig rätt duktig. Det lönar sig att prata och föreslå för gamla damer ibland, brukar passa på att prova säljtrick på dom, även försöka prata norska. För om dom inte förstår vad jag säger är dom för virriga att förstå alls, eller något....

Gick ändå bra att stänga, allt stämde i kassan, blommorna fick plats i kylen och jag kom därifrån i rätt bra tid med en välstädad butik!

Nu blir det pyjamasparty med mina sambos :)

Kram

 PUBLICERAT:  2009-03-31 @ 22:40:51  KATEGORI: Blommor | 1 Kommentarer

Måndagens kläder



Vit tunika från Vero Moda
Svart Gina Jeans
Brunt skärp från B young (fynd för 50kr!!!)
Sjal från Vero Moda

 PUBLICERAT:  2009-03-31 @ 12:51:27  KATEGORI: Dagens outfit | 0 Kommentarer

Jobbsökande, igen

Jag är som säkert en del hajjat redan numer arbetslös, förutom de få timmarna på mester grön. På Aditro hade vi bara från vecka till vecka och i fredags fick vi reda på att det inte längre var jobb till oss. Så idag var Sarah och jag till proffice på möte, vilket gick sådär. Sarah har en del jobb på ica medans mig skulle hon ringa när det dök upp något. Ja, vi vet ju hur bra de brukar gå! Men jag väntar och håller ut fram tills jag åker hem, det är ju bara denhär veckan. Mån + Tis nästa vecka ska jag ändå vara på mester grön.

Istället för att tjäna pengar har jag istället gjort mig av med en del. Här kommer en liten lista.

  • Ögonskugga
  • Hårborste
  • Röd-vit-randig tunika från Gina
  • Brun bikini från Bik Bok
  • Födelsedagspresent till lillebror
Den till lillebror är jag inte helt säker på, ska skicka en bild till mamma för bedömning. Eller egentligen är jag inte osäker, tror han skulle passa i den. Men ska dela med mamma och hon är ju lite mer för färg mot sommaren och blabla... Det är iaf en svart tunn cardigan med knappar och som är lite bredare sydd söm på kragen.. Så kan man istället ha en snygg och mer färgglad t-shirt under. Jag och killen i butiken som hjälpte mig tyckte iaf det var en bra idé och han verkade ganska ärlig. Sen, eftersom den är tunn så passar den lite som "kofta" till sommaren, skippa jackan lixom :)

Har fortfarande inte lagt upp bilder sen tävlingen, men vi säger som så här, det är i bearbetning! :)

1 vecka och 2 dagar kvar till Hudiksvall!

Kram

 PUBLICERAT:  2009-03-30 @ 17:28:36  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer

Söndagsfika

Söndag, sommartid och sol. Det blev en fika på ett barista café idag och nostalgi med rabarber och grädde te.. Fick Sundsvalls-längtan :) Känner mig otroligt sliten, som om jag skulle ha vart ut igår. Men gårdagens kväll bestog av mys med Steven, vi såg på lägenheter på finn.no och låg och pratade tills vi somnade vid 12.. Idag har vi spelat finns i sjön också + att vi låg med fönstret öppet och kände solens varma strålar- mys! Ska även ta och lägga in lite bilder sen jag tävlade i blomsterbinderi här i Norge. Men ju mer jag ser på bilderna, desto mer missnöjd blir jag.








Kram

 PUBLICERAT:  2009-03-29 @ 17:45:16  KATEGORI: Foton | 0 Kommentarer

Sjuk och kvällsproblem

Mums vad nöjd jag är med min nya bloggdesign. gick in på bloggen flera gånger igår och njöt :) För er som inte vet de hade jag en annan blogg förut, solsikken.blogg.no ,fritt fram att se sig omkring där också.. Annars är jag sjuk, vilket jag vart i flera veckor. Nu börjar jag fundera på om de är något annat än en vanlig förkylning.
Steven och jag skulle duscha imorse och helt plötsligt blir jag helt konstig, blir tvungen att gå ut ur duschen och lägga mig på sängen. Helt kritvit i ansiktet! Efter en stund återfår jag lite av mitt vanliga jag men då skakar jag istället då vi ska äta frukost, och då menar jag verkligen skakar. Känner mig allmänt borta och trött i kroppen. Inte första gången i veckan min kropp beter sig konstigt så jag ska nog ta kontakt med min Norska läkare!!

Nu, några timmar senare då jag sovit så känns de lite bättre, vi ska väl börja bege oss in till stan. Det var meningen Grekisk middag ikväll men eftersom våran lägenhet är som världens sjukstuga så är det inställt. Vad som händer nu är ett stort frågetecken. Jag har INGEN lust att bara bli sittandes hemma framför en film, det är de jag gjort de senaste 3dagarna då jag vart hemma, sjuk, från jobbet. Men eftersom det är de som är det mest troliga så har jag lust att somna igen! Något tips för en lördag kväll, förutom att gå ut, för de är jag för sjuk för!

Tänkte också berätta att jag fyndade på gina igår, på rean. Hittade en vit t-shirt-tunika med en tjej på som sitter ner, solbrillor på och benen är i svarta paljetter. Me like!

Kram


 PUBLICERAT:  2009-03-28 @ 16:35:15  KATEGORI: Vardagen | 3 Kommentarer

Emma

Emma Maria Linnéa Merisaari heter jag och kommer från lilla staden Hudiksvall. Där har jag bott med min mamma och pappa som är skilda sedan jag var liten. Förutom mamma och pappa så har jag en del syskon i olika former. En lillebror som heter Ville och en halvbror på pappas sida, Richard. Nu, sen flera år tillbaka bor pappa tillsammans med Ingemor som har två döttrar, Helen och Linda, så dom räknas också in i syskonskaran. Under min uppväxt har jag bott lite hos både mamma och pappa men också i stallet, på Hudiksvalls rid och ponnyklubb. Där har jag skruttat och skuttat runt på olika hästar och har även hunnit med en period med tävlingar och foderhästar. Hästar är det dock ont om nu i åren men jag hoppas att en dag kunna återuppta ridningen! Andra fritidssysselsättningar som jag har är dansa, bugg och foxtrott är det som gäller ute på ett halt dansgolv, någonstanns i Sverige. Dans är tyvärr något som det också är väldigt lite av nu för tiden eftersom jag flyttat till Norge, Tönsberg. Men innan jag kom till Norge så har jag gått 3år på John Bauers Floristprogram i Sundsvall. Så jag är utbildad florist och hoppas att det är som det jag kommer att jobba när jag kommer tillbaka till Sverige, (planerat då finanskrisen lugnat ner sig lite och då jag är rik).

Till Norge kom jag med ett öppet hjärta och hopp om att upptäcka saker, lära känna nya människor och tjäna massa pengar som jag kunde använda till mina drömmar, resa. Hittills har jag träffat en hel drös underbara människor, jag bor bland annat tillsammans med fyra av dom. En till underbar människa jag träffat är min pojkvänn, Steven. Lustigt nog kommer han också från Hudiksvall och lustigare blir det. När jag fick klartecken om att flytta in i lägenheten där jag bor nu så var det hans plats jag tog. Vid denhär stunden har vi vart tillsammans i dryga fyra månader och längre hoppas vi såklart på eftersom han är den mest underbara människa jag någonsin träffat!

Något som jag också hittade när jag kom hit var jobb, massa olika jobb. Har vart på dagis, en kort sväng innom hotellbranschen, på ett lager där jag packat upp både balklänningar och fula jackor, packat bantningpiller och hajleverolja. Och ett jobb som fortfarande finns kvar är ett extrajobb på mester grön, en blomsterbutik, liknar buketten där jag jobbat under gymnasiet. Trivs otroligt bra där och hoppas på att jag ska få en mer stabil tjänst där, så jag får pyssla med det jag älskar mest!

Pengar har det inte tjänats allt för mycket då det var hattigt med jobb i början. Men ändå har jag hunnit med en resa och bokat en andra. Den första var vid adventstid då Mathilda, Alexandra och jag drog en helgweekend till London. Den blev fylld av shopping, party och äventyr. Den andra resan är bokad, andra juli åker Steven och jag till Malta i två veckor för att hälsa på hans släkt, bland annat.

Annars är jag en tjej på 19år som så många andra drömmer om att veta mycket saker och ha upplevt mycket saker när hon slår sig till ro och bildar en familj och gifter sig. För efter jag upplevt allt de jag vill så är det just det som jag vill göra, bilda familj och leva i en gul villa med vita knutar, en bit utanför stan med en liten tillgiven hund och en man och barn som älskar mig.

På fritiden här i Norge så tar jag det ärligt talat ganska lugnt. Det blir en hel del film, vardagshandlingar och mys med Steven. Fotografera är något som jag tycker är helt underbart skoj även om det vart en period nu i vinter som de blivit minimalt lite gjort av den varan.

Jag kommer skriva om min tid i Norge här, mycket så att alla underbara människor hemma i Sverige ska kunna följa mig här. Det blir garanterat vardag, kärlek, jobb, pengaproblem, resor kärlek och en del drömmar och visioner. Ni kommer få stå ut med en del tråkiga inlägg, det är ju inte alltid det händer så mycket skoj och en del stavfel. Hoppas du kommer att trivas.

Kram Emma

 PUBLICERAT:  2009-03-27 @ 16:08:18  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0