Mammas dag!

Idag är det morsdag i Sverige! Pratade med mamma idag på jobbet och önskade henne en fin dag. Hon och Nina skulle till mormor sen och hon sa att det kändes konstigt att inte ha barn med sig och jag fick med de orden sådan hemlängtan. Saknar min mamma som betyder så oerhört mycket för mig!

En mor finns med från början
som källan till ditt liv
med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv

sen livets första måltid
har hon låtit dig att smaka
hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

hon tas så lätt förgiven
som lindring av besvär
och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

i livets alla skeden
förblir hon dock densamma
din alldeles unika
älskade och egna mamma


 PUBLICERAT:  2009-05-31 @ 15:57:24  KATEGORI: Hudiksvall | 0 Kommentarer

Nu händer det!

Idag flyttar Steven och jag ihop, vi blir sambos :) Känns overkligt att alltid kunna ha varandra nära till hands och jag är otroligt förväntansfull och nyfiken på hur det hela kommer gå! Inflyttning kommer påbörjas vid 6-tiden ikväll då vi ska träffa hon som bott där nu, vi ska se vilka möbler vi vill ha kvar, hon vela nämligen lämna en del.. Antagligen kommer det bli en sen kväll.

Nu är det dax för några timmars jobb ute på mäle, skönt att det är sol iaf! Har även bränt mig för första gången i sommar och fy tusan vad det gör ont!

Ha de fint


 PUBLICERAT:  2009-05-31 @ 11:29:00  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Betala med kort

En liten fundering. Hur lång tid tar det egentligen efter att kunden fått reda på summan, dragit/satt in sitt kort, slår koden och väntar på att betalningen ska vara slutförd.. Det känns som en evighet, man står och blänger surt på skärmen som det står "ringer bbs" på eller ser snällt mot kunden. En fånig stund i vardagen, inte heller är de värt att säga något för om man gör det är köpet godkännt och kunden drar därifrån sanbbt som ögat/stannar kvar i en till evighet medans kön blir längre.... Ja, dehär med att ta betalt med kort tycker jag inte alls är så trevligt....

Sista tisdagen i lägenheten, på söndag är det flytt som gäller :)

 PUBLICERAT:  2009-05-26 @ 10:15:43  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer

Dröm och mål

Jag har bestämt mig för att ha en bakgrundsbild på min dator som var dag påminner mig om vad jag vill i livet, vad jag längtar efter. Just nu är det ju väldigt aktuellt dethär med inredning, lägenhet och allt sådant. Men drömmen om Australien, Nya Zeeland och Europatripp och en sväng i en del andra länder finn starkt kvar! Så Australen och olika bilder på landet kommer jag ha som bakgrundsbild tills den dagen jag har tillräckligt mycket pengar för att åka dit, förhoppningsvis med Hanna som delar min dröm.

Tycker det är en ganska bra idé, för då ser jag det var gång jag slår igång datorn + att det är ett otroligt vacker land! Vad tycker du, en bra idé?

Jag skrev nyss ett annat inlägg, missa inte det!!!!



Hanna och jag, innan lärarmiddag, fina och lite små tjejer, även om det bara är 1 år sedan, tänk så mycket som händer på 1 år och fortfarande, tänk vad mycket saker som fortfarande är detsamma, som tex. mina och Hannas drömmar!



 PUBLICERAT:  2009-05-20 @ 00:23:41  KATEGORI: Resor och drömmar | 1 Kommentarer

Önskan och minnen

En sak som jag alltid önskar mig, mest de dagar jag längtar hem extra mycket är att jag en vanlig dag på jobbet får höra en bekant röst och sen en arbetskollega säga- Emma du har besök. Att mitt hjärta dunkar och att jag sakta inser att den bekanta svenska rösten är mammas/pappas/Maries/Sandras/Pelles/Gustavs/Hannas eller någon av de andra människorna jag saknar så otroligt mycket! Att det planerats bakom min rygg, utan att jag anat något att jag ska få beök. Att min planerade jobbhelg är bortplanerad utan att jag vet, för att jobbet vet att jag ska få ett betydelsefullt besök. Ja, så nu vet alla som läser att det är de jag önskar, fantiserar om och tänker speciellt mycket på de dagarna jobbet känns tungt och jag skulle göra så otroligt mycket för lite Sverige-närhet, info, prat och äkta skitsnack! :)

Men alla önskningar kan inte uppfyllas, även om man vill det, men jag är en sådan människa som kan leva länge, länge på hoppet så jag kommer aldrig sluta hoppas, helt enkelt!

Norges nationaldag var i söndags och den dagen var även något mer- 1år sedan balen. Bjuder därför på någon bild sen
denna underbar dag, kväll och natt!



Sen vill jag avsluta med att berätta att jag saknar min kära Marie så otroligt mycket och jag hoppas hon läser det här, för hon är den mest fantastiska vän man kan ha. Behöver inte förklara varför, hon bara är helt underbar, hela hon och hennes personlighet. Hon och mamma, ja dom står högst upp på önskalistan i min vardag i Norge.

Godnatt!

 PUBLICERAT:  2009-05-20 @ 00:02:10  KATEGORI: Minnen | 2 Kommentarer

Ord

Om 2v är det inflyttning i lägenheten för Steven och mig, gissa om jag ser fram emot det :) Har lagt undan en stor vit lykta på en inredningsbutik här. Har suktat efter den i veckor och tänkt att när vi hittat lägenhet så kan jag köpa den och ja, vi hittade lägenhet, tillslut!

De senaste 2v har jag jobbat nästan 109h, inte så illa va?! Längtar tills lönen, spännande att se vad det slutar på. Då blir det en del tillbakabetalningar, försäkring, internetabonemang, kanske någon möbel, hyra och eventuellt någon klänning till Malta!

Insett att den är en del som ska ordnas när man flyttar till eget! Adessändring, el, internet, försäkring, kontrakt, deposition mm.. Känns spännande att se hur allt kommer ta sig men redan nu känns det som vi har en del koll och inför denhär stora förändringen känner jag mig lugn!

Nu när vi har eget passar det också utmärkt att komma o hälsa på! Mamma och Stefan kommer komma i juli, pappa och ingemor förhoppningsvis i juni, marie och pelle i sommar! Ser verkligen fram emot allt, allt, allt!!!

Nu ska jag till mester grön snart, ska bli skoj, saknar alla där :)



 PUBLICERAT:  2009-05-18 @ 11:48:06  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Lägenhet

Igår var Steven och jag o såg på en fin lägenhet mitt i stan! 2 sovrum o vardagsrum, 65kvm, ljus och fin, högt i tak, 2;a våningen, alla vitvaror med och centralt. Igår träffade vi hon som bor där nu och idag hade vi bestämt träff med hyresvärden på Esmeralda (bryggan) och där fick vi kontraktet och lite mer info. Under denhär veckan ska vi ordna med depositionskonto och kontraktet läste vi igenom ikväll ;)

1 Juni blir vi sambos, på våran 7månaders dag! Ser verkligen fram emot det och nu hoppas vi att någon kommer upp med en släpvagn hit med lite möbler och köksprylar.. Ett stort kredd till pappa som lånar ut pengar till mig så att jag kan betala depositionen. Utan honom hade vi/jag aldrig kunnat tacka ja till lägenheten!

Fortsättning följer, om man säger så...

Kram

 PUBLICERAT:  2009-05-11 @ 22:03:44  KATEGORI: Norge | 0 Kommentarer

Vardagsbling

Steven var i Sverige igår och när han lämnat matvarorna han köpt till oss o gett mig en puss så lämnade han även något mer.... I ett litet guldigt paket med texten, ...och den här är speciellt till dig min lilla borshörning! Vet inte om du gillar den men puss.....

I paketet låg detta!;



Underbart vackert av Pilgrim!

 PUBLICERAT:  2009-05-06 @ 21:27:30  KATEGORI: Vardagen | 2 Kommentarer

emma HJÄRTA steven ll





Vi hade picknick på våran 6månanders dag och det var helt underbart mysigt och bra! Vi var ute vid en strand, satt där i gräset med havsutsikt och bara hade det helt underbart. Har haft en sådan underbar tid med min älskade Steven under dehär månaderna och vill inte tänka på vad som hänt om jag inte träffat honom. Bland det bästa som hänt mig i mitt liv, en av de mest fantastiska människorna jag mött. Först i mitt liv, jag älskar honom så otroligt mycket!!



 PUBLICERAT:  2009-05-06 @ 21:21:28  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer

Blomstertävling

Idag tänkte jag lägga ut lite bilder som jag tänkt lägga ut länge! Här kommer resultatet sen tävlingen jag var med på, jag är inte så nöjd med resultatet men jag har lovat att visa upp så här är det!





Så, då var det gjort. Det första är en varfri form, ett förberätt arbete och de andra är en tolkning av Elisabeth´s den 1;a krage. Den blev jag absolut inte nöjd med, fick total blackout och kom inte på något att göra alls!!!



 PUBLICERAT:  2009-05-06 @ 21:09:43  KATEGORI: Blommor | 0 Kommentarer

emma HJÄRTA steven

Idag har Steven och jag vart tillsammans ½år, still going strong!

Det är strååålande sol i Tönsberg och vi ska nu, tillsammans med ett gäng andra ge oss ut på lite kubbspel. Annars ska vi ha mysig picknick mot eftermiddagen med årets första gubbar! :)





Jag älskar dig!

 PUBLICERAT:  2009-05-01 @ 13:54:28  KATEGORI: Vardagen | 2 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0