Ensam

Känner mig ensam i denhär staden. Saknar familj & vänner hemma i Sverige.. Inte bättre blev det att först vara hemma flera dagar & när Steven väl kommer hem så scoutar han antingen på skrivbord till sitt musikrum eller drar iväg. Ikväll är han hos Richard & Frida, just ikväll var det riktigt jobbigt. Känner mest för att boka ett flyg hem. Men antar att det jag egentligen behöver är en riktig vän, även i Norge. Önskar mig frågan från någon, någon som undrar om jag vill träffas. Ta en promenad, se på en film, sitta & ta en kopp te eller som bara ringer för att prata.. Det var sådant som hände ofta för över ett år sedan, saknar det..

Har bara en sådan lust att få prata till någon som förstår. Någon som inte behöver komma med kloka svar eller smarta lösningar, men som bara kan försöka förstå, ge mig en kram & finnas där.

Jag ska se klart idol & sedan duscha & sova...



 PUBLICERAT:  2009-09-30 @ 20:49:45  KATEGORI: Tankar | 3 Kommentarer

Bursdagsparty med discotema!

Jag fyller äntligen 20 (på måndag den 5:e oktober) på helgen, lördag 10:e oktober ska jag ha födelsedagsfest med DISCOTEMA! Det blir gamla discodängor, långsamma tryckarlåtar, discokula & massa dans + passande klädsel såklart. Vi samlad hos mig & Steven runt 21, ta gärna med dig en kär vän eller sambo/partner, festen är över då jag drar iväg på byn, för denhär gången så kommer jag verkligen in & DET ska bli helt underbart!

Idag är jag hemma & är sjuk. Igår var jag sjukt täpt i näsan men idag nyser jag hela tiden & är alldeles torr. Superirriterande så jag ringde mamma och bad om råd. Det hela slutade med ett trevligt samtal med Louise, en kortis med moster & smörjarråd av mammis! Nu sitter jag med vaselin fulla näsborrarna. Har satt på Svenska klassiker på youtube. Alla har säkert redan märkt det, men jag upptäckte nyss att det gick att klicka på "spela all" och vipps, alla Svenska, härliga låtar som Orup med Magaluf, Roger Pontare, Öppna din dörr, Sommaren är kort och så vidare kommer efter varandra, sammanlagt 53 låtar ska jag njuta av, medans jag slumrar på soffan. Kanske inte så dumt att vara hemma ändå.. Som tur är har jag jobbat på Unitor mer än 2månader & får betalt. Tack och lov!

Ha en fin dag!

 PUBLICERAT:  2009-09-29 @ 14:24:02  KATEGORI: Norge | 5 Kommentarer

Pirr i magen!

Idag finns det några saker som får det att pirra till lite i magen. Första är att jag fyller 20 om exakt en vecka. Sen skickade Tobbe nyss en låt till mig som fick mig att tänka på dans, hudik, hemma & den kommande Hudik-maran. Ska bli så underbart. Hittar inga ord som kan beskriva hur mycket jag längtar, en helg med familj, vänner, fika, hudik, dans och massa människor, skratt & glädje. Mmmmm...

Annars är jag sjuk, förkyld. Men ska göra ett försök till att gå till jobbet idag. Vet inte om det är bra eller dåligt. Visar sig imorgon, jag är iaf inne på en kvällsvecka nu!

Ha en fin dag!

 PUBLICERAT:  2009-09-28 @ 13:05:20  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Brudbuketter

Igår jobbade jag kväll då jag hade läkartid på dagen, mycket skönt men otroligt jobbigt att kliva upp för att börja 7 på morgonen. Sa hejdå till Steven som i helgen, eller just i stund är på konsert i Sverige! Efter Untor styrde jag mot Mester Grön, för här skulle det lagas brudbuketter, 2 stycken. Tur att jag hade längtat så mycket, det var nog därifrån all energi kom ifrån :)

1. Denhär damen var otroligt bestämd och ville ha en vattenfallsbukett av vita liljor & eftersom dom är otroligt raka i stjälken fick vi verkligen tänka till. Att hon även skulle ha rosor och orkidé i fick mig att må dåligt. Speciellt med tanke på att vi skulle stifta allt! Men det var bara att ladda & köra. Måste medge att jag är nöjd med resultatet, bättre än vad vi hade trott!



2. En betydligt lättare kund som jag var med och tog emot då hon beställde. Viste lite vad hon vela ha men vi fick bygga vidare på hennes idé och det tycker jag att vi gjorde riktigt bra, jag är så nöjd. Också en typ av vattenfalls bukett med lila callor, skimmia, en liten krans av lisianthus och hjärta på tråd. Är inte nöjd med bilderna då buketten inte kommer i sin rätta form. Om ni undrar vad plasten gör mitt i allt är det för att jag la vatten på stjälkarna. Blev tvungen att sätta bandet på idag och om jag skulle låta buketten stå i vatten skulle bandet mest troligt vara väldigt blött imorgon=misslyckat! Egentligen ett brett och vitt band som pryder handtaget.



Det är det jag åstakommit kreativt idag. Önskar bara att jag kunde få hålla på med dehär hela tiden, jag har så mycket mer att ge och jag vet att jag verkligen kan utvecklas mycket mer som florist. Bara jag får chansen. Jag vet vad jag vill!

Ha en fin kväll

 PUBLICERAT:  2009-09-25 @ 21:17:49  KATEGORI: Blommor | 1 Kommentarer

Massa känslor

Jag ska snart bege mig till sjukhuset för en eeg undersökning angående min epilepsi. Det är första gången i Norge och jag känner mig på något vis väldigt naken, rädd och som om någon ska se rätt in i mig och avslöja alla mina hemligheter. Vet inte vart alla känslor kommer ifrån, men det känns jobbigt. Har packat ner schampo, liten handduk för att man blir så hemsk i håret efter dehär undersökningarna. (man blir full med någon "conections-kräm i hela håret).. Sen en morot, äpple och lite nötter. Hoppas på att hinna med bussen till jobbet sen, ska jobba kvällspass idag.

Men det är bara att bita tag i det här & efteråt kommer jag nog inte alls tycka att det var så farligt (förutom alla pengar jag måste betala för de här!)

Ha en fin dag,

 PUBLICERAT:  2009-09-24 @ 11:37:40  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer

Diska

Jag och Steven gör ganska mycket mat i ugnen, mycket behändigt och lätt. Men även om man använder bakplåtspapper så bör man ju diska av plåten, inte alltid, men oftast blir det några spill på den. Men det måste vara den tråkigaste och mest jobbiga saken du kan diska i ett kök! Stor, otymplig och svart (svårt att se vad som är kvar).... Lyckas alltid få massa vatten över mig vid dessa diskningar. Det var dagens lilla problem..

 PUBLICERAT:  2009-09-20 @ 16:13:53  KATEGORI: Tankar | 1 Kommentarer

Dålig.

Jag har inte gått upp i vikt för att jag tycker mat är så gott och jag måste äta allt... Det är nog snarare att jag många gånger inte vill äta mat, det känns inte inspirerande att laga mat eller få i sig något. Jag misshandlar nog min kropp. Är skitstressad, försöker få i mig kyckling och grönsaker men det stpr mig upp i halsen. Många gånger har jag också sett det mer lämpligt, på något konstigt vis, att få i mig något snabbt, yoghurt, frukt, godisbit nötter eller annat strunt. Men de senaste dagarna har jag inte gjort det, men jag har fortfarande svårt att få i mig maten... Vad är det för fel på mig? Frukost går ju hur bra som hellst, men maten........

Dags att gå till bussen...

 PUBLICERAT:  2009-09-17 @ 14:22:06  KATEGORI: Tankar | 2 Kommentarer

Dehär med kvällsvecka

Dehär med kvällsveck har visat sig vara något bra för mig! För de första så sover jag bra och tillräckligt. Sen mortionerar jag i form av promenad och styrka hemma. Jag äter oftast bättre och får saker gjort hemma. På jobbet så tjänar jag mer och det är ju speciellt ett stort + då jag inte har allt för långt kvar tills jag och Hanna åker till Nya Zeeland.

Det är inte heller lång tid kvar till födelsedagen, tänkte lägga till ett par önskningar (resten av listan är i förra inlägget)

  • Ett par bruna skor, låga.
  • Brun sjal, eller helt enkelt en annan sjal, den bör vara i en 4-kantig form så jag kan knyta den som jag vill, de vill säga, inte formad som en lång halsduk..
  • Smarta saker till Nya Zeeland
  • En snygg väska som jag kan ha kameran i 2 ett extra objektiv och blixt, liknande denhär som finns på tex cdon´s hemsida på 499kr och säkert på många fler ställen + i butiker.

Sen tänkte jag upprepa några saker.

  • Koftor, tunikor och fina tjocktröjor till hösten
  • Berlocker till mitt armband
  • Presentkort på sj trafik
Neä, men tack för mig, jag ska nu äta upp min frukost och se på det missade IDOL programmet sen igår! :)
Ha det på badet!

 PUBLICERAT:  2009-09-16 @ 12:24:06  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Nya Zeeland



För en vecka sen var det personalfest med Unitor ( bilden är därifrån). Idag däremot ska Steven och jag till IKEA, sitter i soffan och lyssnar på vilka som fått guldbiljett till IDOL. Finns otroligt många bra artister och jag längtar tills jag få se kvällens avsnitt :) IGÅR däremot så bokade Hanna och jag våran resa till Nya Zeeland, 29 December till 24 Januari är vi borta. Det blir nyår och Hannas födelsedag, dykarcertifikat, bungy jump, simning med delfiner. Det blir backpacking och äventyr för hela slanten, även en natt ute i djungeln hoppas vi på, det finns nämligen en natioalpark (är det de jag menar) iaf, djungel där det är "populärt" att göra såna övernattningar. Planerna är i full gång och längst vägen ska vi träffa Malin. Evigehter sen jag träffade henne- längtar. Nu är de bara 4månader kvar.

Och på tal om tid och Nya Zeeland så fyller jag snart 20, dit är de mindre än 1månad kvar!
Önskelista,
  • Dykarcertifikat
  • Pengar till bungy jump
  • Objektivet Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX
  • Kameraväska/ryggsäck. Med plats för själva huset och 2objektiv och gärna blixt.
  • Massagetid
  • Nack-kudde/stöd. Som du använder då du reser
  • En tunn och värmande filt i smart fodral, finns i tex sportbutiker
  • Mysiga höstkläder, koftor och snygga cardigans
  • Berlocker till mitt silverarmband (finns i guldbutiker & är små figurer/mönster på och fästes på armbandet med ett knäppe
  • Tid hos frisören för klipp & färg då jag är i Hudik 22-24 Okt
  • Presentkort på sj-trafik
Ha de fint

 PUBLICERAT:  2009-09-11 @ 16:15:42  KATEGORI: Resor och drömmar | 1 Kommentarer

IDOL 2009

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1191095&renderingdepartment=2.34558

Nu är IDOL 2009 igång, så vi har längtat, jag har en favorit som jag säkert delar med en del andra...



 PUBLICERAT:  2009-09-08 @ 21:07:12  KATEGORI: Tips | 0 Kommentarer

Hjärnskakning

Jag har lyckats välta en pall med plåtkannor över mig idag strax innan lunch + att det låg en träram ovanpå de hela så den fick jag såklart i ansiktet först. Under vänster öga har jag nu ett fint rött märke och i pannan ett skrapsår... Troligen en lättare hjärnskakning då jag har ont i huvudet (inte så konstigt kanske) och mår dåligt, illa och är trött. Så att jobba några timmar på Mester Grön ikväll var inte kul, tungt pass.. Men ska ta en återhämtande dusch nu och få några timmars sömn innan det åter igen blir dax att stiga upp i ottan- halv 6!

Det är tur jag har min älskade Steven som ställer upp och älskar mig, vad vore jag utan en sådan underbar, älskvärd, hjälpsam, varm och mjuk person som han?!..

I veckan beställer Hanna och jag våran resa till Nya Zeeland, så de nya året 2010 kommer firas där- yeah!

 PUBLICERAT:  2009-09-07 @ 22:17:01  KATEGORI: Norge | 0 Kommentarer

Respektlöshet

Något jag många gånger tänker på, speciellt på vintern eller regniga dagar. När du sitter i godan ro och lyssnar på musik eller bara filosorerar där i busskuren kommer det ofta någon mer som väntar på samma buss och helt plötsligt tänder den personen en sigarett. En sigarett i en busskur där det sitter andra människor som inte tycker det är trevligt att bli passiva rökare eller att över huvud taget sitta uppi rök. Det gör mig otroligt irriterad!

 PUBLICERAT:  2009-09-06 @ 17:25:31  KATEGORI: Tankar | 2 Kommentarer

Utflykt

I söndags var Steven, jag och Skruttan på utflykt, lika bra att passa på då det var sol tyckte vi. Picknickkorgen packad och vi var på väg!









 PUBLICERAT:  2009-09-02 @ 10:53:07  KATEGORI: Skruttan | 0 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0