De här med flyt

De senaste dagarna har vart fyllda med oflyt måste jag säga. Eller det började redan förut med Skrot och det ligger fortfarande i lite med matningen... Sen fick jag inte min lön i onsdags vilket resulterade i panik. Jag har nämligen inte haft lön på 2 månader och massa saker planerade för den lönen. Jag fick sparken från jobbet eftersom det inte finns något att göra. På jobbet igår körde Rebecca och jag 7pallar med fel etiketter, de vill säga ca 2000 flaskor med fel fram och baksida och idag slog jag axeln i en järngrej vilket gjorde förjävligt ont!!
Men ändå, jag känner mig på bra humör. Vet att det kommer ordna sig, på torsdag nästa vecka åker jag till Hemsedal hela helgen. I kväll är vi ett gäng som ska göra hemmagjord pizza och prata strunt. Jag ska ta en arbetslös-fika/lunch med Rebecca och Sebastian på måndag. Har fått ett långt och härligt mail från Jennie som jag ska svara på ikväll också!!!! :)
Nu ska jag hämta ut mitt chapps till ridskorna som vart hos skomakaren för lagning av dragkedjan. Sen ska jag visa lite empati för Per Eivind och slutligen åka till stallet!

Uppdatering; jag fick ta en KALL dusch idag då jag kom hem från stallet. "Tack vare" Sigge.. ;)


 PUBLICERAT:  2010-02-26 @ 13:52:32  KATEGORI: Vardagen | 0 Kommentarer

Sjukdag

Idag är jag hemma från jobbet, ont i bihålor och känner mig seg i kroppen. Det som är surt är att jag inte får sjukersättning än, har inte jobbat en månad sen jag kom tillbaka från NZ men jag får helt enkelt fortsätta att lyssna på min kropp. Och den behövde vara hemma idag! Sov riktigt länge och vid 12 tog jag på mig mysjeansen och den grå luvtröjan och knallade till stan.
Idag får jag lön och idag ska jag äntligen skaffa nya blommor (då det är många tomma krukor här sen NZ) När jag var klar på mester grön hade Bethy lunch så jag åt med henne uppe på Torvtoppen. Lasagne och varm choklad...
Pratade en del om jobbet.Chefen är sjukskriven lika som många andra. Vi är 11 stycken som jobbar på mester grön, om jag nu räknade rätt... Men antingen är dom sjukskrivna, bortresta eller hemma för att de är sjuka. Så idag var det Bethy och Eva som var på jobbet, bara! Hua, om jag vart frisk så hade jag tagit stängningen för dom iaf... Så det är tuffa tider nu och inte undra på att alla börjar tröttna!
Jag fick köpt lite blommor så nu har jag dessa på plats..

Köket

Vardagsrummet

Plantering i vardagsrummet...

...med snäckor sen Nya Zeeland

Rosor från jobbet sen lördagen

Lite konstig möblering i vardagsrummet nu då jag och Steven får sovgäster ikväll. Alexandra och hennes pojkvän Sigge kommer och ska bo här någon natt

Idag är det Skrot och jag som myser hemma i soffan. I eftermiddag ska hon på återbesök till farbror veterinär. Ska bli skönt att veta hur hennes hälsa nu ser ut.. :) Men det börjar bli lite jobbigt att hon bara äter då jag är där eller att jag inte vet om hon dricker vatten eller inte. Det är som om jag får visa henne till allt. Men det finns en del framsteg, hon hoppar nu själv ut & in ur buren, låter sina Skrotljud och öppnar dörrarna igen.. På väg till sitt gamla jag. Nu hoppas jag bara på att jag inte behöver mata henne länge till!


 PUBLICERAT:  2010-02-23 @ 15:35:16  KATEGORI: Vardagen | 2 Kommentarer

Tankar om lycka

Det sägs att om man ska göra någon annan lycklig måste man vara lycklig själv. Är jag lycklig?

Det är många tankar som snurrar runt och många saker jag "måste ta tag i" Varför fungerar jag då tvärt om och får inte alls någon lust. Blir som ett litet barn i trottsåldern och sätter i handbromsen, för mig själv. Inte riktigt logiskt men jag ska lägga mig på soffan idag och göra ingenting tills jag ska till jobbet. Låta tankarna vandra omkring. För tankar finns det gott om.

Mamma har nu hittat en lägenhet som hon flyttar in i 1 Maj. Det är med blandade känslor för mig. Jag som alltid drömt om en "hel" familj att komma hem till har tyckt att det har vart helt underbart när mamma och Stefan bott tillsammans. Hus, en liten trädgård, hänga tvätten ute, skotta snö och andra småsaker har jag gjort med en annan typ av värme i hjärtat, något jag saknat? Att jag sen har fått vara med en av mina närmsta vänner då, som också blev en syster i samband med att mamma och Stefan flyttade tillsammans har vart ett stort plus.. Men nu flyttar mamma själv till en lägenhet i stan. Jag är glad för hennes skull eftersom hon såklart förtjänar att vara lycklig! Men samtidigt är det massor av frågor i mitt huvud om framtiden, nuet och vad som nyss hände. Varför går allt så fort?

Många andra tankar om min egen lycka snurrar i mitt huvud. Och vart ska modet komma från, för varför dyker det aldrig upp för mig? Vad är nästa steg? Och hur borde det vara? Varför känns det såhär? Skulle behöva göra en totalutränsning av min egen tankeverkstad och också träffa min mamma!






 PUBLICERAT:  2010-02-18 @ 12:51:03  KATEGORI: Tankar | 0 Kommentarer

Skrot

Sitter hemma i pyjamas, har nyss gått upp. Idag fick jag sova ut, ingen klocka, vaknade bara av mig själv, vilket lyx det är! I måndags när jag gick upp så såg jag på en gång att det var något som inte stod rätt till med min Skrot. Hon låg och halvblundade i buren och reagerade nästan inte alls.. Ringde veterinären och fick tid till 13.00 Vid 13 fick jag skjuts dit men då jag missuppfattat så hade jag tydligen bokat tid i Sandefjord och inte Tönsberg... Så det var bara att leta upp nästa veterinär. Väl där så fick vi komma in på en gång. Hon blev undersökt och efter en kort stund hade vi fått diagnosen. Vätskebrist och för långa kindtänder. Hon var ganska dålig så jag fick två val. Operation eller avlivning. Självklart blev det operation, för hon hade en chans så inga tvivel där! Jag lämnade min bebis där med tårar i ögonen men viste att hon var i goda händer. För mig blev det dags att åka till jobbet vid halv 3 och Stevens uppdrag den eftermiddagen var att hämta hem henne.. Vid 16 ringer dom till mig och berättar att allt har gått bra och att hon nu kan hämtas hem. Men hon ska nu matas med babymat tills hon äter på egen hand. Jippi!

De närmsta dagarna har jag sovit dåligt, vart upp på natten. Matat med baby-morots-purré och vatten. Det har gått bra, fått in en ganska bra teknik. Hon har nu börjat äta hö själv men vatten vet jag inte om hon dricker, inget minskar i flaskan och maten rör hon i alla fall inte. Inte banan, morot, sallad, äpple eller något annat gott heller.. Tror hon gått in i en deperition för inte är hon som förr. Hon ligger mest bara still och jag märker att jag blir lycklig och varm i kroppen då jag ser att hon vart och kissat själv och att hon ligger på ett annat ställe än när jag sist såg henne.

Men vi ska hålla ut en stund till, för huvudsaken är att hon äter, eller? Det är återbesök för oss nästa vecka så får vi se vad farbror veterinär säger.

Jag var så otroligt rädd i måndags, jag var så säker på att jag skulle få ta bort henne.... :(




 PUBLICERAT:  2010-02-18 @ 11:02:35  KATEGORI: Skruttan | 1 Kommentarer

Torsdag kväll

Dance.
as though no one is watching you

Love.
as though you've never been hurt before

Sing.
as though no one can hear you

Live.
as though heaven is on earth




Känns att man faller längre och längre in i vardagen nu, skriver på ett inlägg om Nya Zeeland men det blir ganska långt så det tar en del tid. Jag ska ändå berätta om en hel månad :) Vart ute och ridit 3dagar i rad nu, behöver en välförtjänt vila nu (eller i alla fall min rumpa).. Söndag är det dags igen. Rudi som han heter är helt underbar, kommer lite bilder sen..

 PUBLICERAT:  2010-02-05 @ 00:20:27  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer

En ny typ av vardag

Innan jag åkte till Nya Zeeland kunde jag ha två jobb om dagen mer än 2grr/v och jobbade också helger efter det.. Det resulterade i att jag var helt slut. I tillägg så tränade jag och försökte hinna med en del annat..

Nu har jag gjort om lite. Ett jobb om dagen, vilket är ett stort steg för mig. Istället för jobb så ska jag börja rida 2-3dagar i veckan på Rudi. Tror det här kan bli riktigt bra. Behöver verkligen det här :) Få göra något jag saknat i flera år!! Kommer fortfarande jobba någon helg. Varannan lördag på mester grön.

Idag har jag vart i stallet tillsammans med Julie som äger honom. Blev en ridtur och vi var en del på en parkering som nu såklart är täckt med snö. Blev lite galopp och fy så det var jobbigt men otroligt kul!! Gick bra i skritten, finns en del kul vi två kan jobba på! :) Ska dit imorgon också och ha han själv. Söndag är också inplanerad, får eventuellt sällskap av Julie då..

Kom hem i söndags natt och Steven hade köpt BLOMMOR till mig!!! :) Blev himla glad, min go-grabb.. Jag har vart borta i 34dagar från honom och det var 34gerbera tillsammans med blåbärsris och philkvistar, mycket fint och ordnat av Bethy som jag förstod det :)

Igår rensade jag ur min garderob, 2 plastsäckar som båda är lite mer än halvfulla! Skönt var det, nu är det bara kläder kvar som jag vill använda! Rensade även bland smycken så det är också ganska reduserat nu, lika som en del flaskor..

Skönt att få bort en del gamla energier!

 PUBLICERAT:  2010-02-02 @ 14:13:58  KATEGORI: Vardagen | 1 Kommentarer


Jag heter Emma och bor Tønsberg där jag hittat min kärlek Steven. I denhär bloggen kommer det skrivas om min vardag med jobb, blommor, vänner, drömmar och visioner.. Bättre än så kommer det inte bli, enjoy!
RSS 2.0